![]() |
|
|
#1 |
|
Junior Member
|
Merhaba,gittiğim doktorlar sürekli ilaçsız muayene yapıyor.miyop astigamatım var.İlaçsız numaram sol 2,00,sağ 1,25 çıktı.İlaçlı yapıldığında ikiside 0,75 çıkıyordu.şu anda 2,00 ve 1,25 lik gözlüğü kullanıyorum.İlaçlı ve ilaçsız muayene arasında numara farkı oluyor mu belirtirseniz sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
|
Sevgili Faruk,
İLAÇSIZ muayene genelde biraz yüksek çıkar ancak ilaçlı muayeneyi ŞÜPHEDE KALDIĞIMIZ durumda yaparız,her zaman yapılmaz.İLAÇLI muayene daha doğrudur. Doğru dereceyi İLAÇLI MUAYENE gösterir.GÖZLÜK derecelerin yanlış olabilir çünki ilaçlı değerler 0,75 diyorsun.Muhtemelen gözlük dereceleri azaltılması LAZIM. Gözlük derecesi ilaçlı ölçümden fazla OLAMAZ bu sebeple tekrar muayene gerekir. MUAYENENİ yaptır,haberleşelim.
|
|
|
#3 |
|
Junior Member
|
Merhaba,İlaçlı muayenede 2,00 ve 1,75 çıktı bu seferde kafam iyice karıştı.Hangisi kesin sonuç peki ?
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
İLAÇLI MUAYENE her zaman daha kesin sonuç verir.Ölçüm damladan 1 saat sonra yapılması lazım.
Ya göz derecen arttı veya ölçüm yanlış yapıldı. Bundan önceki ölçüm ne zaman yapılmıştı?3-5 yıl geçmedi değil mi?Gözlükler sana yetiyor mu?
|
|
|
#5 |
|
Junior Member
|
hayır,15 gün arayla yaptırdım muayeneleri farklı özel göz hastanelerinde.Şu andaki gözlükler bana yetiyor ama bu kadar çabuk artması beni korkuttu.ayrıca doktor yükseltirsem daha iyi görürsün dedi,o sebeple verdi.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Administrator
|
Senin şimdiki gözlükler -2 ve -1.25.Ve ilaçlı ölçüm -2 ve -1.75.
Bu durumda numaraların DOĞRU OLDUĞUNU düşünüyorum.Demekki göz derecesi artmış. Kafa karıştıracak bir durum değil.Numara artmış görünüyor. Bundan sonrası için işim sağlam olsun dersen 5-6 ay sonra tekrar kontrol yaptır. Arayı çok uzatmamak lazım.Tekrar haberleşiriz....
|
|
|
#7 |
|
Junior Member
|
hocam ilaçsız göz derecesi daha mı fazla ölçer makina?
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
|
İlaçsız ölçümler genelde daha YÜKSEK ÇIKAR.
|
|
|
#9 |
|
Junior Member
|
Tekrar merhaba,
Gözlük reçeteme baktığımda ; sağ ve sol SPH karşısına doktor çizgi çekmiş. sağ ve sol CYL karşısına ise -1,75 ve -2,00 yazmış. şimdi bu - değerinin miyopu belirttiğini biliyorum.SPH ında miyop veya hipermetropu belirttiğini biliyorum.O halde neden SPH ın karşısına çizgi çekmiş olabilir ? |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Administrator
|
CYL astigmat demektir.Göz derecelerin astigmat demek ki.
http://medidora.com/board/showthread.php?t=591 sayfasına bakabilirsin.
|
![]() |
| Etiketler |
| gözlük, gözlük reçetesi, ilaçlı, muayene |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|