![]() |
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
yanlıs numra gözlk kullanmak numrayı etkilermi? artırırmı bnm sol taraf genelde 0.75 miyop 1.25 astigmat cıkıyor ama ben 1 miyop 1 astgmat kullanıoyrm gözm rahatsz deil ama artıtırmı diye sormak istedm
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Administrator
|
YANLIŞ GÖZLÜK gözleri bozar ancak Senin numaraların YANLIŞ olduğunu zannetmiyorum.Endişelenme.
Önemli olan MAKİNANIN gösterdiği değil.GÖZLÜK CAMLARIYLA denemede çıkan DERECE daha önemli.
|
|
|
#13 | ||
|
Junior Member
|
Alıntı:
Alıntı:
**Doktor bey konuya farklı kişilerden sorularda gelmiş ama benim de sorulacak birkaç sorum var.Göz derecelerin astigmat o halde demiştiniz. **Peki 7-8 AYDA 0,75 ten 2,00 a ÇIKMASI tehlikeli midir,ayrıca sadece astigmat ilerlemesi kerotokonusa sebebiyet veriyormuş sanırım,böyle bir durum olası mıdır ? **Adını bilmediğim bir sürü alet ile gözüm muayene edildi ve çok sağlıklı olduğu söylendi.Fakat astigmatın bu şekilde artması tehlikeli midir? **Kaç numaraya kadar artış normal sayılabilir ? Teşekkür ederim şimdiden. Konu faruk1 tarafından (16-08-2010 Saat 05:20 PM ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#14 |
|
Administrator
|
Testler normal çıktığına göre sendeki artışı normal kabul etmeli.Tehlikeli olduğunu zannetmem ancak emin olmak için yaklaşık 1 yıl sonra göz haritası yaptırmalısın.Normal olup olmadığı sadece GÖZ HARİTASINDA anlaşılır.
|
![]() |
| Etiketler |
| gözlük, gözlük reçetesi, ilaçlı, muayene |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|