Op. Dr. M. Erman Emre Forum Sayfası  

Go Back   Op. Dr. M. Erman Emre Forum Sayfası > BULANIK GÖRME > LENS

Seçenekler Stil
Alt 20-06-2010, 06:44 PM   #1
johnoson
Junior Member

Standart Lens ve gözlük hakkında soru

Hocam öncelikle merhaba internette gezinirken bu siteyi gördüm.

Şimdi şöyle bir sorunum var. Yaklaşık 1 yıldır lens kullanıyorum. Göz derecem 7,50 miyop astigmatta , 1,75 anlayacanız toric lens.
Geçenlerde doktora gittim. Yeni bir numara yazdı. Göz numaran 8,75 olduğunu söyledi. Astigmat aynı. Ben lensle gayet net görüyorum dedim. O da dedi gözlük için 1 numara yükseği verilir dedi. Bende tamam dedim. Gittim gözlüğü yazdırdım. Yeni gözlüğü aldım.

Fakat şöyle bir sorun var. Gözlüğü takıyorum ama lensteki gibi görüntü kalitesi güzel olmuyor. Ve örneğin evin içinde her şeyi rahat okuyabiliyorum. Ama dışarı çıktığım zaman gözlük camına yandan baktığım zaman yani yanımdaki kişiye baktığım zaman net göremiyorum. Göz testlerin hepsini yaptırdım o bombeleşme göz arkası vs. Doktor bir şey demedi. Bende bir şey var mı diye sormadım. Olsaydı söyler diye düşündüm. Ben de geçenlerde göz tembelliği diye bir şey okudum. Bunun olmasından şüpheleniyorum. Ama o da 10 yaş altında sorun çıkartıyormuş. Benim yaşım 18. Lütfen cevaplar mısınız bu benim için çok önemli.
johnoson isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21-06-2010, 11:50 AM   #2
Op. Dr. M. Erman Emre
Administrator

Op. Dr. M. Erman Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
johnoson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam öncelikle merhaba internette gezinirken bu siteyi gördüm.

Şimdi şöyle bir sorunum var. Yaklaşık 1 yıldır lens kullanıyorum. Göz derecem 7,50 miyop astigmatta , 1,75 anlayacanız toric lens.
Geçenlerde doktora gittim. Yeni bir numara yazdı. Göz numaran 8,75 olduğunu söyledi. Astigmat aynı. Ben lensle gayet net görüyorum dedim. O da dedi gözlük için 1 numara yükseği verilir dedi. Bende tamam dedim. Gittim gözlüğü yazdırdım. Yeni gözlüğü aldım.

Fakat şöyle bir sorun var. Gözlüğü takıyorum ama lensteki gibi görüntü kalitesi güzel olmuyor. Ve örneğin evin içinde her şeyi rahat okuyabiliyorum. Ama dışarı çıktığım zaman gözlük camına yandan baktığım zaman yani yanımdaki kişiye baktığım zaman net göremiyorum. Göz testlerin hepsini yaptırdım o bombeleşme göz arkası vs. Doktor bir şey demedi. Bende bir şey var mı diye sormadım. Olsaydı söyler diye düşündüm. Ben de geçenlerde göz tembelliği diye bir şey okudum. Bunun olmasından şüpheleniyorum. Ama o da 10 yaş altında sorun çıkartıyormuş. Benim yaşım 18. Lütfen cevaplar mısınız bu benim için çok önemli.
DOKTORUNUZUN dediği gibi 7,50 lens yaklaşık 8-75 gözlüğe karşılık gelir.Miyoplarda lens numarası gözlükten DÜŞÜK olur bu sebeple numara değişikliğini kafana takma.

OLABİLECEK 3 İHTİMAL:
1)REÇETEDE ASTİGMAT AKS derecesi yanlış olabilir (DOKTOR HATASI)
2)GÖZLÜKCÜDE camlar doğru takılmamış olabilir (İŞCİLİK/GÖZLÜKÇÜ HATASI)
3)CAMLAR imalattan yanlış olabilir (İMALAT/MALZEME HATASI)
4)NUMARA YÜKSEK OLDUĞU İÇİN GÖZLÜKLE LENSTEN DAHA AZ GÖREBİLİRSİN.

YAPILMASI GEREKEN:
ÖNCE REÇETENE GÖRE CAMLARI GÖZLÜKCÜDE TEKRAR ÖLÇTÜR,CAMIN MALZEMESİNDE SORUN OLUP OLMADIĞINA BAKTIR.HERŞEY NORMALSE DOKTORUNLA TEKRAR KONUŞ.

GELİŞMELERDEN BANA HABER VERİRSEN MEMNUN OLURUM.
Alt 21-06-2010, 08:30 PM   #3
johnoson
Junior Member

Hocam benim tahminim aks kaynaklı bir problem. çünkü aks dereceleri lensle farklı bilmiyorum bi bakacağız inş problem olmaz.

Gözlük camıda biraz pahalı yenisi yaptırmak 250-300 TL arası buluyor. Her şey için teşekürler.
Saygılar..
Alt 22-06-2010, 06:14 AM   #4
Op. Dr. M. Erman Emre
Administrator

Alıntı:
johnoson Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hocam benim tahminim aks kaynaklı bir problem. çünkü aks dereceleri lensle farklı bilmiyorum bi bakacağız inş problem olmaz.

Gözlük camıda biraz pahalı yenisi yaptırmak 250-300 TL arası buluyor. Her şey için teşekürler.
Saygılar..
DEDİĞİN gibi reçeten de HATA olabilir.
BİR BAKTIR bakalım ne çıkacak.
TEKRAR HABERLEŞELİM...
Alt 16-07-2010, 03:09 PM   #5
johnoson
Junior Member

optikçiye gittim durumu söyledim. Göz ucuyla bakmamam gerektiğini söyledi. Numaralar doğru falan dedi bakmadı. Ben odaktan şüpheliyim. Başka bir optikçiye mi gitsem tavsiyeniz?
Alt 16-07-2010, 09:50 PM   #6
Op. Dr. M. Erman Emre
Administrator

HAKLISIN şüpheli bir durum.Başka bir optikçi acaba ilgilenir mi ki? "Parasını başkası almış derdi beni bulmuş" demesin.ŞANSINI dene bakalım.İNŞALLAH işini seven birine denk gelirsin.

Seçenekler
Stil