PDA

Orijinalini görmek için tiklayiniz : geçmeyen konjuktivit mi? belirtiler başka bir durum olabilir mi?



profdoktor
19-01-2016, 03:42 PM
merhabalar

hastanın şikayetleri ve genel durumu;
yaş 50
hiç kontak lens kullanılmamış
burunda polip iki yana basınca hafif acı
sabahları hiç ağrı yok akşama doğru hafif hafif artan ışığa maruz kalınca şiddetlenen göz ağrısı
kalp ritim bozukluğu için günde yarım kalp hapı içiliyor (Beloc)
göz şikayetleri öncesinde iki sene kuru öksürük alerjik denmiş şimdi yok geçen sene kulak ağrısı enfeksiyon dendi
önceleri daha hafif çıkıp kaybolan geçtiğimiz yazdan bu yana gitgide artan ve akşamları artan ışığa karşı şiddetli duyarlılık
sabahları beyazımsı sakız gibi çapaklanma göz kapağı yapışması
üst ve alt kapağın altında damarlanma göz açıkken görülen bir damarlanma yok kapak altı damarlanma görülüyor
gözde kaşınma, güneş gözlüğüyle karanlık odada (kırmızı gece lambası) ışığı azaltılmış tv izleyebilme
batma hissi, güneş gözlüksüz ve ışık arttıkça göz kırpmasında artma, uykudan kalktıktan sonra azalan ışık hasssasiyeti rahatlama akşama doğru artan şiddetli ışık hassasiyeti
ilk zamanlar göz kuruluğu var denmiş ama sonraki aylarda test yaptılar yok dediler göz yaşı üretimi güzel dediler
bir ara doktor lens ile efemoline vermiş kapağın göze temasını azaltmak içinmiş o gün şiddetli ağrı acillik durum ikisinden birinin alerji yaptığı söylenmiş
Bruneton baş dönmesiyle çarpıntı yapmış çok çok hafif ama yinede kesildi ve uzun süre lotemaxa devam edilmiş

ocak ayına kadar alınan ilaçların listesi
http://i.hizliresim.com/kn9607.jpg

Lotemax alındığı sırada bir rahatlama %60 iyileşme sonra tekrar bir atak dendi aynı ilaç kullanıldığı halde şikayetler azalmadı.

gidilen son doktor dünya göz istanbul prof konjuktivite tanısı bakteriyel değil virütik değil, alerjik değil nedeni bilinmiyor.
bu kadar süre nasıl geçmez şikayetler azalmaz nedeni nasıl bilinmez. sebebi bilinmiyor tıpta çaresi olmayan hastalıklar var gibi bir konuşma geçmiş doktorla.
ya iltihap ya virüs ya bakteri ya da alerjik nedenlerle yapmıyor mu bu konjuktivite? kaynağı kuruttuğumuzda nasıl geçmez? eksik yapılan, unutulan yanlış yapılan birşey mi var?

şu an alınan damlalar
BRUNAC (kornea ülseri için yazıyor prospektüste illa kornea ülseri için mi yoksa koruyucu için olabilir mi?)
eyestil
Lotemax yatmadan önce günde 1 damla vermiş ama damlatılmıyor

son olarak sol gözde bulanıklaşma tespit edilmiş daha önce yoktu.

kornea ülseri, üveit, keratit gibi benzer belirtiler veren tehlikeli bir durum olabilir mi? Bleferit yani kapak iltihabı olabilir mi?
ottoimmün rahatsızlık sonucu olabilir mi sjogren sendromu gibi?
bağışıklı sistemi takviyesi için İmmuzinc, alsak bir faydası olur mu?
a vitamininden zengin havuç ve ıspanak gibi besin alımını artırdık
4 aydır ayda bir 1 ampul devit-3 ekmeğe emdirilip alınıyor

Erman Emre
25-01-2016, 09:30 AM
merhabalar

hastanın şikayetleri ve genel durumu;
yaş 50
hiç kontak lens kullanılmamış
burunda polip iki yana basınca hafif acı
sabahları hiç ağrı yok akşama doğru hafif hafif artan ışığa maruz kalınca şiddetlenen göz ağrısı
kalp ritim bozukluğu için günde yarım kalp hapı içiliyor (Beloc)
göz şikayetleri öncesinde iki sene kuru öksürük alerjik denmiş şimdi yok geçen sene kulak ağrısı enfeksiyon dendi
önceleri daha hafif çıkıp kaybolan geçtiğimiz yazdan bu yana gitgide artan ve akşamları artan ışığa karşı şiddetli duyarlılık
sabahları beyazımsı sakız gibi çapaklanma göz kapağı yapışması
üst ve alt kapağın altında damarlanma göz açıkken görülen bir damarlanma yok kapak altı damarlanma görülüyor
gözde kaşınma, güneş gözlüğüyle karanlık odada (kırmızı gece lambası) ışığı azaltılmış tv izleyebilme
batma hissi, güneş gözlüksüz ve ışık arttıkça göz kırpmasında artma, uykudan kalktıktan sonra azalan ışık hasssasiyeti rahatlama akşama doğru artan şiddetli ışık hassasiyeti
ilk zamanlar göz kuruluğu var denmiş ama sonraki aylarda test yaptılar yok dediler göz yaşı üretimi güzel dediler
bir ara doktor lens ile efemoline vermiş kapağın göze temasını azaltmak içinmiş o gün şiddetli ağrı acillik durum ikisinden birinin alerji yaptığı söylenmiş
Bruneton baş dönmesiyle çarpıntı yapmış çok çok hafif ama yinede kesildi ve uzun süre lotemaxa devam edilmiş

ocak ayına kadar alınan ilaçların listesi
http://i.hizliresim.com/kn9607.jpg

Lotemax alındığı sırada bir rahatlama %60 iyileşme sonra tekrar bir atak dendi aynı ilaç kullanıldığı halde şikayetler azalmadı.

gidilen son doktor dünya göz istanbul prof akif özdamar konjuktivite tanısı bakteriyel değil virütik değil, alerjik değil nedeni bilinmiyor.
bu kadar süre nasıl geçmez şikayetler azalmaz nedeni nasıl bilinmez. sebebi bilinmiyor tıpta çaresi olmayan hastalıklar var gibi bir konuşma geçmiş doktorla.
ya iltihap ya virüs ya bakteri ya da alerjik nedenlerle yapmıyor mu bu konjuktivite? kaynağı kuruttuğumuzda nasıl geçmez? eksik yapılan, unutulan yanlış yapılan birşey mi var?

şu an alınan damlalar
BRUNAC (kornea ülseri için yazıyor prospektüste illa kornea ülseri için mi yoksa koruyucu için olabilir mi?)
eyestil
Lotemax yatmadan önce günde 1 damla vermiş ama damlatılmıyor

son olarak sol gözde bulanıklaşma tespit edilmiş daha önce yoktu.

kornea ülseri, üveit, keratit gibi benzer belirtiler veren tehlikeli bir durum olabilir mi? Bleferit yani kapak iltihabı olabilir mi?
ottoimmün rahatsızlık sonucu olabilir mi sjogren sendromu gibi?
bağışıklı sistemi takviyesi için İmmuzinc, alsak bir faydası olur mu?
a vitamininden zengin havuç ve ıspanak gibi besin alımını artırdık
4 aydır ayda bir 1 ampul devit-3 ekmeğe emdirilip alınıyor
büyük ihtimalle KİRPİK DİBİ İLTİHABI yani blefarit
ancak bunun yanında göz kuruluğu da eklenmiş gibi duruyor
göz kapağı ve kirpik diplerini gösteren bir resim ekleyin ...göz yapısını bir görelim

profdoktor
26-01-2016, 02:07 PM
cevabınız için çok teşekkürler.

sağ göz (sol gözdeki gibi kapak altı damarlanma mevcut)


sol göz (sol gözde bulanıklaşma daha önce yoktu.)


gün içinde akıntı var çapaklanma yapıyor.

Erman Emre
06-02-2016, 10:46 PM
cevabınız için çok teşekkürler.

sağ göz (sol gözdeki gibi kapak altı damarlanma mevcut)
http://i.hizliresim.com/zrLd4B.jpg

sol göz (sol gözde bulanıklaşma daha önce yoktu.)
http://i.hizliresim.com/yL1b40.jpg
http://i.hizliresim.com/65b3nN.jpg
http://i.hizliresim.com/W1aJYq.jpg

gün içinde akıntı var çapaklanma yapıyor.
sol korneada sanki birkaç leke var gibi...keratit beya korneada leke falan yok değil mi?
kirpik diplerinde küçük tıkanıklıklar var
damlalr fayda vermediği için antibiyotikli tablet...tetradox veya benzeri bir ilaç düşünülebilir

profdoktor
11-03-2016, 02:36 AM
yok hocam o telefonun kapağının yansıması. gözde birşey dendi, korneada leke vs. yok ama kuru dendi. otolog serum alınıyor. çok kuruymuş göz. hafif kirpik dibi iltihabı dendi bebe şampuanıyla yıkamaya devam dendi.

şu an kullanılan ilaçlar Systane, tears natural, nevenac, regucel, Otolog serum kullanılıyor. ne kadar illet bir şey.
şimdi bizim temel sorunumuz göz kuruluğumu, alerjik konjuktivitemi nedir?

Erman Emre
13-03-2016, 12:49 PM
yok hocam o telefonun kapağının yansıması. gözde birşey dendi, korneada leke vs. yok ama kuru dendi. otolog serum alınıyor. çok kuruymuş göz. hafif kirpik dibi iltihabı dendi bebe şampuanıyla yıkamaya devam dendi.

şu an kullanılan ilaçlar Systane, tears natural, nevenac, regucel, Otolog serum kullanılıyor. ne kadar illet bir şey.
şimdi bizim temel sorunumuz göz kuruluğumu, alerjik konjuktivitemi nedir?

alerjiyle ilgili bir şey bulamadım..
ne kaşıntı ne sulanma ne hapşırık ne polenden rahatsız olma
alerji ihtimali zayıf

ilk mesajda önce kuruluk denmiş sonra göz yaşı üretimi normal demiştiniz...daha sonra çok kuruluk var denilmiş....

göz yaşı damlalarının yanına bir ilaç daha eklenebilir..
lotemax daha önce fayda vermiş...nevanac yerine lotemax olabilir

yada koruyucu maddelere bulaşmadan...sadece otolog serum + dexasine se
doktorunuzla bir görüşün...sadece otolog serum + dexasine se için fikrini alın

profdoktor
13-03-2016, 03:24 PM
teşekkürler cevabınız için Allah düşmanın başına vermesin çok sıkıntılı bir durum. dediklerinizi doktora danışacağız.

kaşınma var ilk mesajımda da belirtmiştim. arada ataklar halinde. sulanma yok beyaz akıntı arttı dalgalı bir seyri var arada artıyor.
alerji testi yaptırıcaz garanti olsun. yani en sonunda doğal olmayan ne varsa kullanmayı bırakalım sadece otolog kullanalım diyoruz.

ilaçlarda kuruluk yapar mı? nevanac ın ağrı kesici dışında bir faydası varmı yani şikayetleri artırıcı etkisinden şüpheleniyoruz. kuruluğu, damarlanmayı, batmayı artırma vs.
akşamları artan kızarıklık son bir haftadır sağ gözde daha fazla.

kuru gözde ve bleferitte mikroba karşı daha duyarlı bir göz varsa steroid damlalar (lotemax vb) katarak bu tarz sorun riskin artırmıyormuyuz? yani bu ilaçlar bir yere fayda sağladığını iddia ediyor ama bir başka şeyi bozarak.

lotemax tıp fakultesinde kesildi doktor kesti. papilla gözlendiği içindir belki. sizin tavsiye ettiğini ile lotemax farklı mı ben baktım farklı etken maddeler var?

en son şubat ayında yapılan tıp fakultesi muayene raporları. şu an tıp fakultesinde bölüm başkanı prof doktora devam ediliyor.
raporlar aşağıda hocam bazı notlar var anlayamadığımız göz numarası mı onlar tarihin üstünde yazılan. raporlara göre alerjiden ziyade kuruluğa yönelik gibi geldi banada.

o kadar doktora gittik kimse bakteri var virus veya fungus demedi. tekrar test yaptıralım mı?

ilk gidiş tıp fakultesi
http://i.hizliresim.com/z5no66.jpg
http://i.hizliresim.com/ZkYPNa.jpg

16 şubat
http://i.hizliresim.com/OAE4GQ.jpg
http://i.hizliresim.com/BP85Xg.jpg

8 mart
http://i.hizliresim.com/y5VZBy.jpg


restasis 2 ay belki kullanıldı dünya gözde kesildi doktor kendi kesti. iyileşme bekliyordu onu göremeyince kesti. brunac da iyi bir ilaç dendi gidilen doktorlar tarafından ama şikayetlerini arttırmıştı.

başlasak mı tekrar otolog serumla birlikte yani daha kuvvetli yapay ve koruyucu içermeyen gözün reaksiyon göstermeyeceği göz yaşı damlaları kullansak daha iyi olmaz mı?

şikayetler alerjik konjuktivit değilde kuru göz şikayetleri gibi.

omega3 kapsül, keçi sütü, kuru kayısı, yaban mersini, polen balla birlikte tüketmeye başlandı.

profdoktor
17-03-2016, 04:30 PM
hocam alerji sonuçlarıda geldi yukarıdaki raporları gönderdiğim mesaja cevabınızdan sonra atayım onları da karışmasın.
kan testi deri testi sonuçlarını hepsini göndericem.
CRP düşük 0.26mg/dl
MCH 31.300 bu biraz yüksek referans değerden
Total IgE 103 alerji olabilir sınırı 100
histamine 11mm reaksiyon

şu an ki en fazla rahatsızlık ışığa karşı ve batma arada bir yanma kaşınma kısa süreli.

Erman Emre
17-03-2016, 07:44 PM
hocam alerji sonuçlarıda geldi yukarıdaki raporları gönderdiğim mesaja cevabınızdan sonra atayım onları da karışmasın.
kan testi deri testi sonuçlarını hepsini göndericem.
CRP düşük 0.26mg/dl
MCH 31.300 bu biraz yüksek referans değerden
Total IgE 103 alerji olabilir sınırı 100
histamine 11mm reaksiyon

şu an ki en fazla rahatsızlık ışığa karşı ve batma arada bir yanma kaşınma kısa süreli.

raporlarınızı muayene sonuçlarınızı okudum
esas sorun ileri derecede göz kuruluğu + bunun yanında hafif bir alerjik bünye mevcut
göz kuruluğunda kuruluk yanında iltihaplanma da oluyor
göz kuruluğunda ilaçlar ışık hassasiyetini çok alamaz...çok rahatlatmaz

klormatik camlı bir gözlük çok iyi olur

ilaç olarak otolog serum + dexasine se demiştik

ilaç olarak otolog serum yerine eyestil tek damla veya her ikisi olabilir

günde 1-2 defa dexasine se düşünürdüm

profdoktor
17-03-2016, 08:47 PM
raporlarınızı muayene sonuçlarınızı okudum
esas sorun ileri derecede göz kuruluğu + bunun yanında hafif bir alerjik bünye mevcut
göz kuruluğunda kuruluk yanında iltihaplanma da oluyor
göz kuruluğunda ilaçlar ışık hassasiyetini çok alamaz...çok rahatlatmaz

klormatik camlı bir gözlük çok iyi olur

ilaç olarak otolog serum + dexasine se demiştik

ilaç olarak otolog serum yerine eyestil tek damla veya her ikisi olabilir

günde 1-2 defa dexasine se düşünürdüm


tmm hocam tavsiyelerinizi doktorla paylaşıcam. çok soru soruyorum farkındayım ama hepsini cevaplayabilirseniz sevinirim. insanlık hali doktorlarında gözünden kaçabilir sonuçta hastanın iyleşme süresi uzuyor.

annemin 2007 yılında başından geçen bir onkoloji olayı var (sağ göğsü cerrahi müdahale) ışın almıştı, sahte östrojen hapları, baskılayıcı lenf nodları alındı vs. ama şuan onkolojiye ait hiç bir ilaç kullanmıyor 2012 veya 2013 yılından beri. kontrolleri temiz şükür. bunu belirtmemişim ilk mesajda not olsun. ani hormonal düşüşler östrojen menopoz dönemi vs tetikleyebiliyor muş bu göz kuruluğunu. androjenlerin iyi geldiğinide okumuştum. streroid li ilaçlarda aynı sınıftan sanırım (letomax gibi) en azından şikayetlerini azaltalım rahata kavuşsun biraz.

güneş gözlüğü aldık polarize iyi bir gözlükçüden almıştık. markası polaroid evde bile tv izlerken takıyor zaten.

alerjik rinit varmış göğüs hastalıkları doktorun dediği bunlarda alerjiyle ilgili yapılan deri testleri ve kan testleri.
ben yine ekliyorum belki gözümden kaçan bir şey vardır. toza halıya dikkat edin dedi bu kadar bir sıkıntı yok dedi.

http://i.hizliresim.com/3L74Mj.jpg
http://i.hizliresim.com/Wk0OaE.jpg
http://i.hizliresim.com/6P9zbk.jpg

göz kuruluğuna grade3 yazmış işte doktor hanım.

nevanac ve restasis için ne düşünüyorsunuz?
birde ben artelac advanced almıştım (eyestil ile aynı etken madde sanırım prezervan yok diye tercih ettim)
farklı etken maddeli damlalar belki faydası olur diye. saat başı damlatıyoruz tears naturel free yerine
pazartesi muayeneye gidilecek aşağıda ilaçlara aynen devam edilsin mi? tears naturel free yeniden başlansın mı
3 tane göz yaşı damlası sıkıntı çıkarır mı?

şu an systane arada + artelac saat başı + otolog serum saat başı + gece recugel jel + restasis 2x1 sabah akşam

+ diğer mesajlarımda belirttiğim bitkisel takviyeler.

tekrar çok teşekkürler cevaplarınız için.

Erman Emre
21-03-2016, 10:17 AM
tmm hocam tavsiyelerinizi doktorla paylaşıcam. çok soru soruyorum farkındayım ama hepsini cevaplayabilirseniz sevinirim. insanlık hali doktorlarında gözünden kaçabilir sonuçta hastanın iyleşme süresi uzuyor.

annemin 2007 yılında başından geçen bir onkoloji olayı var (sağ göğsü cerrahi müdahale) ışın almıştı, sahte östrojen hapları, baskılayıcı lenf nodları alındı vs. ama şuan onkolojiye ait hiç bir ilaç kullanmıyor 2012 veya 2013 yılından beri. kontrolleri temiz şükür. bunu belirtmemişim ilk mesajda not olsun. ani hormonal düşüşler östrojen menopoz dönemi vs tetikleyebiliyor muş bu göz kuruluğunu. androjenlerin iyi geldiğinide okumuştum. streroid li ilaçlarda aynı sınıftan sanırım (letomax gibi) en azından şikayetlerini azaltalım rahata kavuşsun biraz.

güneş gözlüğü aldık polarize iyi bir gözlükçüden almıştık. markası polaroid evde bile tv izlerken takıyor zaten.

alerjik rinit varmış göğüs hastalıkları doktorun dediği bunlarda alerjiyle ilgili yapılan deri testleri ve kan testleri.
ben yine ekliyorum belki gözümden kaçan bir şey vardır. toza halıya dikkat edin dedi bu kadar bir sıkıntı yok dedi.

http://i.hizliresim.com/3L74Mj.jpg
http://i.hizliresim.com/Wk0OaE.jpg
http://i.hizliresim.com/6P9zbk.jpg

göz kuruluğuna grade3 yazmış işte doktor hanım.

nevanac ve restasis için ne düşünüyorsunuz?
birde ben artelac advanced almıştım (eyestil ile aynı etken madde sanırım prezervan yok diye tercih ettim)
farklı etken maddeli damlalar belki faydası olur diye. saat başı damlatıyoruz tears naturel free yerine
pazartesi muayeneye gidilecek aşağıda ilaçlara aynen devam edilsin mi? tears naturel free yeniden başlansın mı
3 tane göz yaşı damlası sıkıntı çıkarır mı?

şu an systane arada + artelac saat başı + otolog serum saat başı + gece recugel jel + restasis 2x1 sabah akşam

+ diğer mesajlarımda belirttiğim bitkisel takviyeler.

tekrar çok teşekkürler cevaplarınız için.


yazdıklarınızı tekrar okudum...
anladığım kadarıyla doğru yerdesiniz...durumunuz nedir bilen anlayan ve takip eden bir yerdesiniz
doğru yerde emin ellerdesiniz
fakat..ileri derece göz kuruluğu tedavisi bazen her kesi zorlar..hem uzmanı hem de hastasını
nevenac veya restasisi veya başka ilaçlar...kimi hastamız için kesin çözüm olurken bazen bir sorun oluyor
yapabileceğim aklınıza takılan konular olursa...muayenenizden sonra haberleşelim

profdoktor
21-03-2016, 12:03 PM
yazdıklarımın çoğu internetten araştırdıklarım yoksa hastaneden bu kadar ayrıntı alamıyorsun.
şimdi bu göz kuruluğunun altında yatan sebep tedavi için önemli bu yüzden
göz kuruluğunun sebebini soracağız ayrıntılı demodex parazitinden kaynaklanan göz yaşı yağ eksikliğimi yoksa
göz yaşı üretim yetersizliği mi veya göz yaşındaki herhangi bir maddenin mi eksikliğinden burası önemli.

aşağıda pense benzeri bir aletle kirpik dipleri sıkılarak tıkanmış Meibomius bezleri açılıyor bunu sorucaz bu tarz birşey yapılabilir mi diye.
sorun göz yaşındaki yağ eksikliği nedeniyle çabuk buharlaşma olabilme ihtimali vs.

Meibomius bezini fiziksel sıkma

https://www.youtube.com/watch?v=SozX1XOSEyE

Demodeks paraziti testi bleferit
https://www.youtube.com/watch?v=sgav_kZ_Hi4

Meibomius bezi tıkanıklığı kirpik dibi iltihabı
https://youtu.be/Q3d1UZxQP4E


Terapi, mümkün olduğunca, kuru göz etiyolojisine göre ayarlanmalıdır:

* Göz kapağı
hastalığı / lipit
yetersizliği


Göz kırpma
egzersizleri
Göz kapağı hijyeni /
ılık kompresler

Çay ağacı
yağı(Demodeks)


Topikal antibiyotikler

Lipit damlaları /
spreyleri

Tetrasiklinler

* Aköz yetersizlik
Gözyaşı takviyeleri /
hyaluronik asit

Punktum oklüzyonu

Siklosporin A (US)

Sekretagoglar

Nem tutucu gözlükler

* Musin eksikliği
Mukomimetik
damlalar / HP Guar

Sekretagoglar

Mukomimetik jeller /
merhemler

* Oküler yüzey
inflamasyonu

Otolog serum

Kortikosteroidler

Tetrasiklinler (göz
kapağı)

Siklosporin A (US)


Koruyucu maddeler, özellikle benzalkonyum klorür (BAK) ve şelatlaştırıcı madde EDTA, kuru gözle ilişkili
oküler inflamasyonu alevlendirir.

Suni gözyaşı ürünlerindeki viskozite ajanları, tutulma süresini artırır ve dolayısıyla, oküler yüzeyde etki
gösterir. En iyi hasta uygunluğu için, viskozite, bulguların şiddetine mümkün olduğunca yakın şekilde
uydurulmalıdır. Hafif-orta düzeyde kuru göz sorunu olan hastaların, yüksek viskoziteye sahip solüsyonlarla
yaşanan damlatma ile görme bulanıklığını ve kirpiklerdeki kalıntıları tolere etme ihtimali düşükken, orta ila
şiddetli düzeyde kuru göz sorunu olan hasta, artan rahat dönemin avantajını göz önüne alarak kabul
edecektir.

Erman Emre
10-04-2016, 10:26 PM
çok bunalmışsınız sizi çok iyi anlıyorum
bazen böyle çok dirençli durumlarla karşılaşıyoruz
herkes için zor oluyor...hem hasta hem de doktor için